2013. február 20., szerda

Farsangi fánk

 Fánk! ...
Na nem azért mert valami új, és fenomenális, és én találtam ki...hanem csak mert az eddigi fánkok között amiket készítettem a legfinomabb...

Ajánlom a figyelmetekbe!

Hozzávalók:

1 kg finomliszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
7 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
3 ek rum aroma
2 csipet só

...Olaj a sütéshez

Először is készítünk egy kovászt. 3 dl tejet a porcukorral 4 ek liszttel összekeverünk...

A felfuttatott kovászt összedolgozzuk a többi hozzávalokkal és robotgéppel kidolgozzuk hólyagosra.
Majd legalább egy órát kelesztjük.

A megkelt tésztát kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Majd megsütjük :)
Porcukrozzuk, ízlés szerint lekvárral csokiöntettel kínáljuk majd befaljuk:)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése